• 50 min

Potrawa typowo jesienna z dużą ilością papryki, pikantna i rozgrzewająca. Leczo króluje w listopadzie u mnie w kuchni. Może być mięsne lub wegetariańskie. Każde pyszne.

  • 50 min

Składniki:


  • cukinia 1 średnia sztuka
    pieczarki 300 gram
    marchew 3 sztuki
    cebula biała 2 sztuki
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    papryka czerwona 1 duża sztuka
    pomidor 3 sztuki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Gulasz

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na oleju.
    Paprykę (pokrojoną w słupki) oraz pieczarki (pokrojone w plastry) poddusić około 15 minut, następnie dodać marchew (pokrojona w drobną kostkę), przykryć pokrywką i dusić kolejne 10 minut.
    Pomidory, wcześniej sparzone i obrane ze skóry, pokroić w kostkę, dodać z cukinią (pokrojoną w kostkę) do warzyw, wymieszać, przykryć. Dusić do nabrania odpowiedniej konsystencji.

    Leczo podawać można z pieczywem lub ryżem. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować