• 45 min

Leczo po mojemu!W lecie jest fantastycznym pomysłem na ani , szybki i smaczny obiad .... w zimie niesamowicie rozgrzewa i syci.Papryka , cukinia , kiełbaska i dodatek aromatycznych przypraw na długo pozostawiają przyjemny posmak na języku i fantastyczny zapach w kuchni

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    ( 4 PORCJE )
    * Papryka czerwona – 3 szt
    * Cukinia – 1 szt
    * Kiełbasa cienka np. śląska / zwyczajna – 3 szt
    * Czosnek – 2 ząbki
    * Ogórek kiszony – 2 szt
    * Natka pietruszki - 0,5 pęczka
    * Koncentrat pomidorowy – 4 łyżki
    * Sól – do smaku
    * Pieprz – do smaku
    * Chili – do smaku
    * Papryka słodka – do smaku
    * Oregano – do smaku
    * Cukier – 1 szczypta
    * Olej do smażenia
    * Estragon – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Gulasz

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Papryki i cukinię oczyszczamy , kroimy w kostkę.

    W gęsiarce rozgrzewamy olej , wrzucamy warzywa , odrobinę solimy i smażymy ok. 15 minut na wolnym ogniu.

    Kiełbasę kroimy w plasterki , podsmażamy na odrobinie oleju.

    Podsmażoną paprykę i cukinię zalewamy ciepłą wodą ( tak , aby zakryła warzywa ) i dusimy na wolnym ogniu.

    Dodajemy podsmażoną kiełbasę.

    Dodajemy drobno posiekany czosnek i połowę natki pietruszki , a następnie pokrojone w kostkę ogórki kiszone.

    Wszystko razem dokładnie , ale delikatnie mieszamy.

    Dodajemy zioła , cukier , paprykę słodką , chili , pieprz , a następnie koncentrat pomidorowy.

    Dusimy na wolnym ogniu przez ok. 35-40 minut – papryka ma zmięknąć , a leczo zgęstnięć.

    W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować