• 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Leczo to potrawa pełna warzyw, która latem bardzo często gości na naszym stole. Ma same zalety: jest pyszna, zdrowa, jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a do tego przepis ten można dowolnie modyfikować według własnych upodobań.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) mała cukinia
    2) 3 marchewki
    3) duża cebula
    4) 200 g wędzonego boczku
    5) 200 g kiełbasy
    6) 4 pomidory
    7) 3 łyżki keczupu z cukinii
    8) 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    9) sól, pieprz
    10) suszona bazylia, oregano
    11) przyprawa do ziemniaków (opcjonalnie)
    12) olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę w plasterki, a boczek, kiełbasę, cebulę, cukinię i pomidory w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem podsmażamy boczek i kiełbasę, następnie dodajemy cebulę i marchewkę, dolewamy około 250 ml wody i podduszamy. Gdy marchewka będzie już trochę miękka dodajemy cukinię. Na koniec, gdy cukinia będzie już podduszona dodajemy pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy oraz keczup z cukinii, delikatnie mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę. Doprawiamy bazylią, oregano, przyprawą do ziemniaków i solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować