Kwaśnica po mojemu

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kwaśnica, góralska zupa. Powinna być na baraninie lub wędzonych żeberkach ale co gospodyni to inny przepis. Jedno jest pewne główny skład kwaśnicy to kiszona kapusta i sok z niej. Kwaśnica to nie kapuśniak, nie dajemy marchewek, pietruszek itp. I jeszcze jedno, musi być kwaśna. Podajemy z ziemniakam

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 golonki bez kości i skóry
    1kg kiszonej kapusty
    0,5 litra soku z kapusty
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    pieprz ziarnisty
    sól
    ziemniaki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Golonka

Kwaśnica po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kwaśnica 1. Golonki myjemy zalewamy wodą / około 3 litrów / doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny, dodajemy kapustę, ziele, liść, pieprz i sok z kapusty, gotujemy do miękkości kapusty. W oddzielym garnku gotujemy pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania kapusty dodajemy do zupy. A teraz to już tylko jeść. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować