Dewolaje po mojemu

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne dewolaje po mojemu to kotlety z kurczaka , z pieczarkami, serem, szpinakiem, prażoną cebulką. Idealne danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety pojedyncze z kurczaka
    15 dag sera żółtego tartego
    Olej do smażenia np.rzepakowy
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    Sól i pieprz do smaku
    3 łyżki prażonej cebulki

    Pieczarki:
    6 pieczarek
    1/2 cebuli
    2 łyżki natki pietruszki
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do smażenia
    Garść szpinaku świeżego

    Dodatkowo:
    Bułka tarta do panierki
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Dewolaje po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pieczarki myję,drobno siekam. Cebulkę i szpinak również drobno siekam. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju , smażę pieczarki, cebulę oraz szpinak.Doprawiam solą i pieprzem.Na koniec dodaję natkę. Mieszam.
    2. Filet z kurczaka rozcinania tak by powstało nam 6 kotletów,mięso rozbijam dokładnie . Doprawiam przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą.
    3. Na środek kładę łyżkę farszu, dodaję ser i prażoną cebulkę. Zawijam.
    4. Kotlety panieruje najpierw w jajku potem w bułce tartej.
    5. Formuję dewolaje.
    6. Na patelni rozgrzewamy olej o na małym ogniu smażę kotlety ze wszystkich stron na rumiano.
    7. Podaję z ulubionymi składnikami Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować