Flaki po mojemu

  • wyświetlono: 22996 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jedno z dań jakie nawet moja mama chwali że wychodzi lepsze niż to wykonywane przez nią samą.

Editta
  • 30min

Składniki

- pęczek włoszczyzny(marchew , pietruszka korzeniowa i naciowa, seler korzeniowy i naciowy)
- 1kg flaków wołowych, bądź po 0,5kg wieprzowych i wołowych
- jeden kurczak
- przyprawa do flaków
-sól
-pieprz
-papryka ostra w proszku
-majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

Flaki po mojemu

  • 1. Flaki ugotuj aby były miękkie, odcedź wodę.
  • 2. W drugim garnku ugotuj rosół tak jak to zwykle robisz w niedzielę na tym kurczaku i włoszczyźnie. Następnie przelej przez ściereczkę oddzielając czysty bulion.
  • 3. Kurczaka obierz i pokrój w paski , marchewkę w kostkę i drobno resztę włoszczyzny(chyba że nie lubisz to wystarczy tylko marchewka)
  • Flaczki gotowe:)4. Bulion przelej do garnka w którym chcesz przyrządzić danie dodaj ugotowane flaki, pokrojonego kurczaka i włoszczyznę . Zagotuj , dopraw przyprawą do flaków , sola ,pieprzem ,papryka pogotuj jeszcze chwile i danie gotowe. Smacznego:)

Porady

Ja osobiście dodaje zioła prowansalskie które dodaje prawie do wszystkiego:) ale oczywiście to kwestia upodobań:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

mocno czekoladowe ciasto z jagodami

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Czekoladowe ciasto z jagodami

polecam smaczne szybkie czekoladowe...

Koktajl z jarmużem

Dodane przez: LenaGotuje

Koktajl z jarmużem

Pyszny, zdrowy zielony koktajl.

Mus czekoladowo-bananowy z chia

Dodane przez: joanna30

Mus bananowo-czekoladowy z chia

Przepyszny i zdrowy deser dla wszystkich...

Blok czekoladowy z ekspandowanymi ziarnami zbóż

Dodane przez: joanna30

Blok czekoladowy z ekspandowanymi ziarnami...

Lekko go odchudziłam. Zamiast cukru...

Wołowina po azjatycku

Dodane przez: KingaM4444

Wołowina po azjatycku

Pyszne mięso. Polecam obok dodać...

Tajskie skrzydełka

Dodane przez: KingaM4444

Tajskie skrzydełka

Skrzydełka są bardzo łatwe w przygotowaniu...