Kwas z makaronem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Kwas z makaronem - doskonała zupka mojej babci.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • mięso kości wieprzowe lub kolanka
    kwas z kapusty w butelce
    majeranek
    pieprz sól
    makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kwas z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy kości do miękkości, wlewamy kwas z kapusty wedle uznania, żeby nie była za kwaśna. Przyprawiamy.
    Kiedy zupa jest gotowa, zaciągamy śmietaną oraz mąką.
    Podajemy z makaronem.

Porady

Zupę można jeść z ugotowanymi ziemniakami zamiast makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować