Zupa gulaszowa z makaronem

4.99 (141 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo syta, treściwa i rozgrzewająca zupa gulaszowa z mięsem i makaronem, idealnie nada się na imprezę oraz na jesienno zimowe chłodne dni. Zupę zrobiłam na szybko bo zalegało mi w lodówce mięso i sporo papryk czerwonych a i miałam nadwyżkę makaronu z wczorajszej zupy to o to właśnie wyszło pyszne danie obiadowe.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g schabu
    2 papryki czerwone
    kilka ziaren ziela
    cebula duża
    przyprawa do wieprzowiny
    papryka ostra w proszku
    2 łyżki koncentratu Pudliszki
    szklanka suchego makaronu np. kolanka
Wystaw ocenę:

4.99 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa Dania główne

Zupa gulaszowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w średnią kostkę i oprószyć w przyprawie do mięsa i papryce ostrej, przełożyć do garnka i podlać ok 2,5 litry wody. Następnie do mięsa dodać cebulę posiekaną, ziele angielskie oraz papryki pokrojone w kostkę luz paski. Wszystko dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać koncentrat.
  • 2. Makaron ugotować we wrzątku z odrobiną soli, odcedzić. Przełożyć do zupy i wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować