Kurczak w boczku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciągle poszukuję nowych przepisów, bo chcę, żeby posiłki były urozmaicone.

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 5 pieczarek
    ● cebula
    ● 6 cienkich plastrów wędzonego boczku
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● słodka mielona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz: pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i siekamy. Razem z pieczarkami podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
  • Kurczak w boczku, krok 2. Filety myjemy i osuszamy. Nacinamy w poprzek tak, aby powstały kieszonki. Wypełniamy farszem pieczarkowym.
  • 3. Filety owijamy boczkiem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy. Wstawiamy do zimnego piekarnika i rozgrzewamy go do 180 °C. Pieczemy 40 minut.

Porady

RADY Marty Turowskiej Do pieczenia nie używamy tłuszczu i nie solimy mięsa, bo boczek jest wystarczająco tłusty i słony. Filety można podać w całości lub pokrojone w plastry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować