Kulki rafaello z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę płuczemy pod wrzącą wodą, a następne wsypujemy do garnka.
2.Do kaszy dolewamy mleko i gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko! To istotne, bo jeśli wasza kasza będzie rzadka, kulki nie udadzą się.
3.W międzyczasie na patelni podprażamy wiórki kokosowe na łyżce masła do momentu, gdy nabiorą pomarańczowego koloru.
4.Do ugotowanej gorącej kaszy od razu dodajemy 100 g wiórek kokosowych, miód i aromat migdałowy, mieszamy.
5.Jeszcze ciepłą masę nabieramy łyżką i formujemy kulki, w których umieszczamy cały migdał oraz obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych (20 g).
6.Kulki układamy - jedna obok drugiej i schładzamy w lodówce.
Komentarze