Rafaello kulki

4.46 (198 ocen)

  • 2 godz.

kulki w kokosowej posypce

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady
    1 śmietana kremówka(330 ml)
    1 kostka masła
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mleka w proszku
    1 opakowania suchych wafli
    1 opakowanie wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.46 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello Kulki

Rafaello kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę podgrzewam,wsypuję mleko w proszku, rozmieszam by nie było grudek, wrzucam do tego połamaną na kawałki czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Masło ucieram z cukrem na puszysty krem i dodaję po jednej łyżce zimną masę z biała czekoladą. Wafle mielę na proszek, dodaję do masy i wsypuję 100 gram wiórek kokosowych. Wstawiam do lodówki na 2h. Wyjmuję, mieszam i formuję kulki. Obtaczam wpozostałych wiórkach kokosowych i schładzam przez 3 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować