Krupnik z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na krupnik z kaszą jaglaną. Pyszna i rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne dni. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki wody
    2 udka
    10 - cm pora
    3 średnie marchewki
    3 średnie ziemniaki
    5 dag kaszy jaglanej
    sól - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wylewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody.
    W międzyczasie myjemy i obieramy warzywa.
    Marchewkę kroimy w kosteczkę, ziemniaki w kostkę, pora w półplasterki.
    Kaszę jaglaną przepłukujemy zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem i odcedzamy.
    Po 15 minutach gotowania udek dodajemy marchewkę, po następnych 15 dodajemy ziemniaki, pora i kaszę jaglaną.
    Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy.
    Gotowy krupnik doprawiamy solą i przed podaniem, posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować