Krupnik z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na krupnik z kaszą jaglaną. Pyszna i rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne dni. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki wody
    2 udka
    10 - cm pora
    3 średnie marchewki
    3 średnie ziemniaki
    5 dag kaszy jaglanej
    sól - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krupnik z kaszą jaglaną 1. Do garnka wylewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody.
    W międzyczasie myjemy i obieramy warzywa.
    Marchewkę kroimy w kosteczkę, ziemniaki w kostkę, pora w półplasterki.
    Kaszę jaglaną przepłukujemy zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem i odcedzamy.
    Po 15 minutach gotowania udek dodajemy marchewkę, po następnych 15 dodajemy ziemniaki, pora i kaszę jaglaną.
    Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    Gotowy krupnik doprawiamy solą i przed podaniem, posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować