Krupnik szwajcarski

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz idealnie rozgrzewa.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 100 g pora
    • 100 g selera
    • 100 g szynki szwajcarskiej
    • 80 g cebuli
    • 60 g marchwi
    • 30 g masła
    • 80 g kaszy jęczmiennej perłowej
    • 900 ml wody
    • 2 kostki bulionu warzywnego
    • 1 łyżeczka soli
    • ¼ łyżeczki pieprzu
    • 100 g śmietany 30%
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik szwajcarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. 1. Pora kroję na mniejsze kawałki, selera, marchew obieram, kroję na małe kawałki, szynkę kroję na drobne paski. Wszystko przekładam do naczynia blendującego i blenduję dwie minuty.
    2. W garnku rozpuszczam masło, dodaję warzywa z szynką, kostki warzywne, wsypuję kaszę jęczmienną, sól, pieprz, wlewam wodę i gotuję 30 minut.
    3. Po 30 minutach gotowania wlewam śmietanę, dwie minuty gotuję.
  • zupa 2. 4. Zupa gotowa.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować