KOTLET SZWAJCARSKI

4.47 (169 ocen)

Mięciutkie i soczyste kotleciki z niespodzianką w środku

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    ser żółty ok 100 gram ( miękki )
    masło
    sól, pieprz
    do panierowania mąka , jajko i bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet szwajcarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KOTLET 1. pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem
  • KOTLET SZWAJCARSKI 2. Ser żółty i masełko pokroić w paski. Ja do każdego kotlecika dodałam po trzy kawałeczki sera i kawałeczek masełka
  • KOTLET SZWAJCARSKI 3. Kotlety zwinąć dość ciasno. Należy zwrócić uwagę, żeby ser żółty i masło nie wystawało na zewnątrz kotleta.
  • KOTLET SZWAJCARSKI 4. Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować