KOTLET SZWAJCARSKI

  • wyświetlono: 15592 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Mięciutkie i soczyste kotleciki z niespodzianką w środku

pati197799

Składniki

podwójna pierś z kurczaka
ser żółty ok 100 gram ( miękki )
masło
sól, pieprz
do panierowania mąka , jajko i bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

KOTLET SZWAJCARSKI

  • KOTLET1. pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem
  • KOTLET SZWAJCARSKI2. Ser żółty i masełko pokroić w paski. Ja do każdego kotlecika dodałam po trzy kawałeczki sera i kawałeczek masełka
  • KOTLET SZWAJCARSKI3. Kotlety zwinąć dość ciasno. Należy zwrócić uwagę, żeby ser żółty i masło nie wystawało na zewnątrz kotleta.
  • KOTLET SZWAJCARSKI4. Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadkotletkonkurs_dzieciKOTLETY Z DROBIUKOTLET SZWAJCARSKI

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Kotlety szwajcarskie

Jest to pyszne danie które można...

Kotlet siekany

Dodane przez: Andzia Pichci

Kotlet siekany

siekany filet z kurczaka z dodatkiem...

image-07jj3yd

Dodane przez: wiesiołek

Kotlet pożarski

Przepis z rosyjskim rodowodem,...

schaboszczak nadziewany

Dodane przez: wiesiołek

Kotlet schabowy nadziewany

Tradycyjny kotlet ze schabu często...

Tradycyjny kotlet schabowy

Dodane przez: kasia_m86

Tradycyjny kotlet z piersi kurczaka

Klasyczny kotlet z piersi z kurczaka

image-23cudij

Dodane przez: Kasia_S

Kotlet drobiowy inaczej

przy niedzieli od czasu do czasu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE