Kruche z dżemem i pianką owocową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche ciasto
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na około 30m - 1h .
2. Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy i wylepiamy nim blaszkę którą najpierw smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą i wtedy wykładamy ciasto albo wykładamy papierem do pieczenia i dopiero wkładamy ciasto.
Pianka owocowa
3. Ubijamy pianę, utrwalamy ją cukrem, na koniec dodajemy kisiel w proszku.
Złożenie ciasta
4. Na ciasto wykładamy dżem, następnie wykładamy pianę kisielową, a na koniec posypujemy ją wiórkami.
Ciasto pieczemy w 180 stop przez około 45 minut. Jeśli pod koniec pieczenia wierzch ciasta za mocno się rumieni możemy przykryć go papierem do pieczenia/folią aluminiową lub przełączyć na grzanie tylko dolne.
Komentarze