Kruche tartaletki z budyniem i owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatny powiew lata w kuchni :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto kruche bezglutenowe:

    1/3 szkl mąki ryżowej,
    1/3 szkl mąki kukurydzianej,
    1/3 szkl mąki ziemniaczanej,
    1/2 jajka,
    1 żółtko,
    5 dag cukru,
    cukier waniliowy,
    10dag masła

    Ponadto:
    1/2 l mleka
    budyń śmietankowy bezglutenowy
    owoce:
    truskawki
    maliny
    czereśnie
    jeżyny
    borówki
    sos czekoladowy
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki

Kruche tartaletki z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy kulę i chłodzimy 30 min w zmarażarce. Wyklejamy ciastem silikonowe foremki na tartaletki (inne trzeba natłuścić). Nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoto ok 12 min w 180 st. Studzimy.
  • 2. Przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze ciepłym napełniamy tartaletki. Gdy wystygnie dekorujemy.
  • 3. Układamy umyte i osączone papierowym ręcznikiem owoce. Polewamy sosem czekoladowym i oprószamy delikatnie cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować