Kruche babeczki z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami, ciasto uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 30-60 minut.
2.Po tym czasie rozwałkować na grubość około 5 mm pomiędzy folią lub papierem do pieczenia. Za pomocą szklanki wykrawać koła, wylepić nimi foremki do babeczek wysmarowane wcześniej masłem i oprószone mąką. Nakłuć widelcem i umieścić na blasze.
3.Piec w 190st.C około 10-15 minut do zezłocenia. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do lekkiego przestudzenia.
4.Następnie delikatnie wyjąć babeczki z foremek.
5.Budyń: Ugotować jak zaleca się na opakowaniu (zmniejszając tylko ilość mleka do 450 ml.) Jeszcze ciepły budyń wycisnąć za pomocą szprycy do babeczek.
Komentarze