Kruche ciasteczka - serduszka

4.5 (162 ocen)

Bardzo kruche i wyraźne w smaku ciasteczka. Dobre na każdą okazję.

Składniki:

  • 250g mąki pszennej
    130g masła
    cukier waniliowy
    1 jajko
    4 łyżki cukru
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka mleka 2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Ciastka

Kruche ciasteczka - serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche ciasteczka 1. Z mąki, masła, jajka, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i zwykłego zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao a do drugiej mleko. Uformować dwie kule i wstawić do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 5mm (najpierw jedno a później drugie) Literatka wycinać kółka a w środku każdego kółka wyciąć serduszko.
  • Kruche ciasteczka 2. Wycięte wzory uzupełniać tak, aby otrzymać dwukolorowe ciastko. Ciasta układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10-15 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować