Krokiety chlebowe z pieczarkami

  • wyświetlono: 653 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Krokieciki z chleba tostowego z nadzieniem pieczarkowym. Idealne danie na śniadanie czy kolacje. Najlepiej smakują w duecie z czerwonym czystym barszczem.

jolcia
  • 20min

Składniki

4-5 kromek chleba tostowego
30 dag pieczarek
2 jajka
Bułka tarta
Olej do smażenia
Odrobina papryki słodkiej czerwonej
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Krokiety chlebowe z pieczarkami

  • 1. Kromki chleba rozwałkować. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na patelni ( można dodać sól do smaku).
  • 2. Na rozwałkowane kromki rozsmarować pieczarki i zwinąć jak krokieta.
  • 3. Jajka roztrzepać i dodać przyprawy ( paprykę, sól, pieprz). Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe, najlepiej z czerwonym czystym barszczem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawkiWigiliaśniadaniekolacjakrokietybarszczimprezy

Komentarze

Podobne przepisy

 Hiszpańska zupa chlebowa z chili

Dodane przez: pkrasinska

Hiszpańska zupa chlebowa z chili

Smaczna zupa z bogactwem aromatu

Chlebowe kotlety tzatziki z kminkiem

Dodane przez: JustKuchcik

Chlebowe kotlety tzatziki z kminkiem

Kotlety z chleba i płatków owsianych...

Zapiekany chleb

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem "

Pyszny czosnkowy chleb zapiekany...

Pizza chlebowa z wątróbką

Dodane przez: JustKuchcik

Pizza chlebowa z wątróbką

Sposób na wykorzystanie czerstwego...

Krokiety z chleba tostowego

Dodane przez: MonikaW

Krokiety z chleba tostowego

Krokiety z chleba tostowego są...

Z pajdy pszennego chleba

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krokiet z pajdy chleba

Z pajdy chleba

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE