Krokiety chlebowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Krokieciki z chleba tostowego z nadzieniem pieczarkowym. Idealne danie na śniadanie czy kolacje. Najlepiej smakują w duecie z czerwonym czystym barszczem.

  • 20 min

Składniki:

  • 4-5 kromek chleba tostowego
    30 dag pieczarek
    2 jajka
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
    Odrobina papryki słodkiej czerwonej
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Pieczywo Krokiety Przystawki

Krokiety chlebowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba rozwałkować. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na patelni ( można dodać sól do smaku).
  • 2. Na rozwałkowane kromki rozsmarować pieczarki i zwinąć jak krokieta.
  • 3. Jajka roztrzepać i dodać przyprawy ( paprykę, sól, pieprz). Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe, najlepiej z czerwonym czystym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować