Krokieciki z chleba tostowego z nadzieniem pieczarkowym. Idealne danie na śniadanie czy kolacje. Najlepiej smakują w duecie z czerwonym czystym barszczem.
20 min
Składniki:
4-5 kromek chleba tostowego
30 dag pieczarek
2 jajka
Bułka tarta
Olej do smażenia
Odrobina papryki słodkiej czerwonej
Sól i pieprz do smaku
Krokiety chlebowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromki chleba rozwałkować. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na patelni ( można dodać sól do smaku).
2.Na rozwałkowane kromki rozsmarować pieczarki i zwinąć jak krokieta.
3.Jajka roztrzepać i dodać przyprawy ( paprykę, sól, pieprz). Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe, najlepiej z czerwonym czystym barszczem.
Komentarze