Chlebowe krokiety

5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

To propozycja dla osób nie lubiących smażyć naleśników, a lubiących krokiety.

Składniki:

  • Składniki:
    - 6 kromek miękkiego chleba,
    - 6 plasterków sera żółtego,
    - 3 cienkie parówki,
    - 1 duże jajko do panierki (lub 2 małe),
    - Bułka tarta do panierki,
    - Olej do smażenia,
    - wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Krokiety

Chlebowe krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zwijanie 1. Parówki obieramy z folii i przekrawamy na połowę. Z kromek obcinamy skórki. Na każdej kromce układamy plasterek sera oraz połowę parówki. Całość rolujemy
  • Gotowe, zwinięte. 2. Nasze krokiety wzmacniamy dodatkowo wykałaczką, by nam się nie rozpadły. Gotowe maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z obu stron

Porady

Tak przygotowane krokiety podajemy z ulubiona surówką, ketchupem. Krokiety są chrupiące ,szybkie w przygotowaniu, idealne na kolację lub przekąskę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować