PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Krokiety z pieczarkami i jajkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/82/73d2676fbfb4e45830fbe57799a133973c2f96fb.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/krokiety-z-pieczarkami-i-jajkami-4
- 2 jajka
- 1 szkl mleka
- 1 szkl wody ( ja używam gazowanej wtedy naleśniki są lepsze)
- 250 g mąki
- szczypta soli
na farsz:
- 0,5 kg pieczarek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 jajko surowe
- 1 cebula
- sól i pieprz
- 1 jajko + bułka tarta do panierowania
Sposób przygotowania przepisu:
Krokiety z pieczarkami i jajkami
1.
Naleśniki:
Do miski wbijamy całe jajka i szczyptę soli. Roztrzepujemy, wlewamy mleko mieszamy, dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy wodę i wszystko dobrze mieszamy. Smażymy naleśniki.
Farsz:
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Jajka również kroimy w kostkę. Gdy pieczarki się wystudzą łączymy z jajkami, wbijamy surowe jajko, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy na oleju.
Porady
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze