Krem z pomidorów

3.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsze pomidory są latem. Jednak gdy nie mamy dostępu do aromatycznych, słodkich, świeżych pomidorów, z pomocą przychodzą nam te, zapuszkowane. Przy kremie nie ma zbyt wiele "bawienia się". Jeśli nie chce się wam przecierać, wystarczy trochę dłużej miksować i będzie po kłopocie. Na koniec napiszę: Pomidory, mozzarella i świeża bazylia = idealne połączenie.
Arek Gie

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 puszki pomidorów Pudliszki
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanej bazylii
    1 opakowanie mini mozzarelli
    1 łyżka przyprawy Prymat suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
    cukier
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Krem z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem z pomidorów 1. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, chwilę podsmażamy, żeby czosnek puścił aromat.


    Wlewamy pomidory, gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Lekko studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dodajemy przyprawę i zagotowujemy.


    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Podajemy z kulkami sera i posiekanymi natkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidory w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować