Krem selerowy z serkiem topionym , dynią i kukurydzianymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj grzanki. Zagotuj bulion, wsyp kaszę i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Co chwilę mieszaj, aby masa się nie przypaliła. Pod koniec gotowania wsyp sól, ser i wymieszaj dokładnie. Następnie ciepłą masę wylej do płaskiego naczynia i odstaw, aż do wystygnięcia i stężenia. Następnie pokrój na niewielkie kosteczki i obsmażaj na maśle klarowanym.
2.Przygotuj krem. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, zalej bulionem. Gotuj około 15 minut. Następnie dodaj rozdrobnione serki topione i gotuj jeszcze około 10-15 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Zupę przelej do miseczek. Podawaj z grzankami kukurydzianymi i uprażonymi na suchej patelni pestkami dynii.
Komentarze