Krem orzechowo-kakaowy do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i zdrowy krem orzechowo-kakaowy do pieczywa typu "nutella". Krem słodzony jest miodem i zawiera tylko 4 składniki. Jest tak dobry, że można go wyjadać łyżeczką ze słoiczka. Polecam

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże łyżki masła orzechowego (ok. 150 g)
    4 łyżki miodu
    1 czubata łyżka kakao naturalnego
    10 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krem Pasty

Krem orzechowo-kakaowy do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kielicha blendera przekładamy masło orzechowe, dolewamy mleko oraz miód i wsypujemy kakao naturalne. Blendujemy przez chwilę razem do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce do kilku dni. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować