Nutella bananowa, czyli krem czekoladowy z bananów

4.93 (202 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

U mnie znika w mgnieniu oka, najczęściej łyżką prosto po przygotowaniu! Doskonale sprawdzi się też do posmarowania naleśników, bułki, czy lekkiego pieczywa oraz jako dodatek do przeróżnych deserów. To taka zdrowa słodkość.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
    2 łyżki cukru trzcinowego
    3 łyżki kakao (u mnie surowe)
    sok z cytryny/limonki (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.93 (202 ocen)

Zobacz również:

Krem Krem czekoladowy Pasty

Nutella bananowa, czyli krem czekoladowy z bananów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany z cukrem poddusić na małym ogniu do miękkości, a następnie lekko ostudzić i przełożyć do miseczki.
    Dodać kakao oraz opcjonalnie sok z cytryny/limonki.
    Całość zblendować na jednolitą masę.
    Gotowy krem przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować