Domowe masło czekoladowe

4.48 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Masło czekoladowe jest jednym z najpopularniejszych dodatków do śniadania. Pełne czekolady, słodkie, wprost idealne do ciepłych bułeczek. Niestety masła czekoladowe, które znajdujemy na półkach sklepowych zawierają dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy. Dlatego proponuję wam kochani pyszne i smaczne domowe masło czekoladowe. Domowe masło czekoladowe składa się tylko z dwóch składników i jest przy tym smaczne. Można powiedzieć, iż domowe masło czekoladowe jest wyjątkowe !

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g miękkiego masła
    150 g czekolady mlecznej lub deserowej
    20 g cukru pudru(opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Krem Krem czekoladowy Pasty

Domowe masło czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Miękkie masło ubijam na puch z cukrem pudrem. Dodaję wystudzoną czekoladę. Krótko miksuję, do połączenia składników. Masę umieszczam w słoiku. Przechowuję w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować