Kotlety mielone z nadzieniem koperkowym

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Moje pyszne danie jest bez tłuszczowe -przygotowane w piekarniku .Nadzienie urozmaica potrawę i nadaje jej znakomity smak koperkowo-serowy.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
    Jajko 1 szt.
    Bułka czerstwa 1 szt.
    Mleko 100 ml
    Sól i pieprz do smaku
    Czosnek 2 ząbki

    Nadzienie
    15 dag sera żółtego
    10 dag śmietany 18%
    2 łyżki koperku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mielone z nadzieniem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z nadzieniem koperkowym 1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w mleku , dobrze odcisnąć i dodać do mięsa, Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne mielone -układać w formie .W kotletach zrobić dołki .
  • Kotlety mielone z nadzieniem koperkowym 2. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,dodać śmietanę oraz pokrojony drobno koperek. Wymieszać do połączenia wszystkich składników .
  • Kotlety mielone z nadzieniem koperkowym 3. Przygotowany wcześniej farsz nałożyć łyżką do kazdej porcji mięsa .Można posypać dodatkowo koperkiem .
    Piec w nagrzanym piekarniku w 180'C przez ok .30 min.

Porady

Kotlety mielone można przygotować z różnego rodzaju mięsa .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Koperek Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować