Kotlety mielone z dyniowym oczkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciekawa odmiana dla zwykłych mielonych i pomysł na przemycenie dyni w daniu obiadowym :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
    1 bułka kajzerka
    1 mała cebula
    1 jajko
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    200 g marynowanej dyni
    mielona słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z dyniowym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego wbij jajko, dodaj odciśniętą w mleku bułkę, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną, słodką i ostrą papryką. Całośc wyrób na gładką masę.
  • Kotlety mielone z dyniowym oczkiem 2. Na rękę nakładaj placuszek z mięsa, a na środku osączone dwa kawałki marynowanej papryki. Uformuj podłużny kotlet i smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na brązowy kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np.kaszą i surówką z warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować