Kotleciki rybne z czerwoną fasolą

5 (144 ocen)

Szybkie kotleciki, które są niezwykle delikatne i aromatyczne.

Składniki:

  • 300 g fileta z mintaja
    1 puszka czerwonej fasoli
    1-2 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 łyżeczka tabasco
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka mielonej kolendry
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sok

Kotleciki rybne z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną fasolę włóż na sitko, odsącz z zalewy i porządnie przepłócz. Rybę pokrój w kawałki. Zblenduj na gładko, fasolę również zblenduj. Wymieszaj razem, dodaj wszystkie przyprawy, wymieszaj. Masę wstaw na 1 godzinę do lodówki.
  • 2. Z masy formuj płaskie kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju. Odkładaj na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować