Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą.

4.49 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

Idealna na święta.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500g filetów śledziowych
    3 czerwone cebule
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    2 papryki
    2 jabłka
    3 ugotowane na twardo jajka
    4 kwaszone ogórki
    4 łyżki majonezu
    200 ml jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez

Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety moczymy w wodzie przez ok.1h. Następnie odsączamy i kroimy na drobne kawałeczki.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki, cebulę, paprykę i jajka kroimy w plasterki. Fasolę i kukurydzę odsączamy.
    Wszystko wkładamy do miski i dokładnie mieszamy.
  • 3. Majonez łączymy z jogurtem, szczyptą soli i pieprzem. Dodajemy do sałatki i odstawiamy ją do lodówki na 1h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować