Kotleciki rybne z jajkiem

4.5 (150 ocen)

  • 40 min

Prosto ale oryginalnie na piątkowy obiad dla małych i dużych głodomorków....

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag fileta ryby morskiej-miruna, mintaj,dorsz
    3 jajka gotowane na twardo
    2 jajka surowe
    2 łyżki bułki tartej
    1 cebula
    sól himalajska do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
    1 łyżeczka przyprawy do ryby

    1 szklanka płatków kukurydzianych do panierowania
    olej roślinny do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Jajko

Kotleciki rybne z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielimy rybkę 1. Mrożone filety rozmrażamy,osączamy z nadmiaru wody w ręczniku papierowym.Cebulę obieramy,rybę z cebulą mielimy przez maszynkę do mięsa.
  • doprawiamy masę 2. Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy do masy rybnej,wbijamy surowe jajka,doprawiamy do smaku sola przyprawą do ryby oraz pieprzem cytrynowym,wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy dokładnie masę
  • panierujemy 3. Formujemy w ręce małe okrągłe kotleciki.Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka foliowego i rozdrabniamy tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Następnie kotleciki panierujemy w płatkach,lekko rozpłaszczamy i smażymy z obu stron na rumiano.
  • podajemy 4. Podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować