Kotleciki rybne z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mrożone filety rozmrażamy,osączamy z nadmiaru wody w ręczniku papierowym.Cebulę obieramy,rybę z cebulą mielimy przez maszynkę do mięsa.
2.Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy do masy rybnej,wbijamy surowe jajka,doprawiamy do smaku sola przyprawą do ryby oraz pieprzem cytrynowym,wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy dokładnie masę
3.Formujemy w ręce małe okrągłe kotleciki.Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka foliowego i rozdrabniamy tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Następnie kotleciki panierujemy w płatkach,lekko rozpłaszczamy i smażymy z obu stron na rumiano.
4.Podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Komentarze