REKLAMA
Śledzie w sosie cebulowo – pomidorowym z przyjemną piernikową nutą. W potrawie dominują orientalne dodatki smakowe, przez co śledzie są niezwykle aromatyczne.
(średnia 4.49 z 193 głosów)
Filety śledziowe w sosie paprykowym z dodatkiem pieczarek i wyrazistych w smaku suszonych pomidorów. Świetna propozycja na zakąskę, ale i też pożywna kolację. Potrawa idealna na świąteczne menu.
Aromatyczne, z orientalną nutą śledzie, popularne matjasy, w sosie z dodatkiem marchewki, na bazie soku pomidorowego. Świetne na przystawkę, ale i niezastąpiona przekąska, tzw. „coś na ząb”. Śledzie polecam szczególnie na święta i różnego typu spotkania towarzyskie.
Śledzie matjasy w sosie warzywno – owocowym a la potrawka z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ananasa. Oryginalne i aromatyczne danie. Świetna propozycja do podania jako przystawka na niejednej imprezie. Śledzie doskonale sprawdzą się także na świątecznym stole.
Śledzie w aromatycznym sosie słodko – kwaśnym na bazie soku jabłkowego i przecieru pomidorowego. Efektowność potrawy tkwi w dodatku kandyzowanej skórki pomarańczowej. Przyjemne, orientalne smaki z nutą świeżych ziół – lubczyku i mięty.
Śledzie w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw – w tym wyrazistym akcentem paprykowym. Potrawa pikantnie i aromatycznie doprawiona. W sam raz na postny stół. Śledzie idealne do zaserwowania w Święta i nie tylko.
Komentarze