Kotleciki kalafiorowe z serem żółtym i swieżym szczypiorkiem

4.44 (187 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

delikatne i smaczne:)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kalafior
    100 g żółtego sera
    peczek posiekanego świezego szczypiorku
    2 jajka
    4 -około 5 łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz swiezo zmielony
    olej do smażenia
    oraz bułka tarta do panierowania koltecików
Wystaw ocenę:

4.44 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Placki

Kotleciki kalafiorowe z serem żółtym i swieżym szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalafiora opłukać, podzielić na różyczki a nastepnie ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcezić, odstawić do przestudzenia a nastepnie rozdrobnić na papke , -mozna uzyc do tego tłuczka do ugniatania ziemniaków.
    Szczypiorek posiekac.
    Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    2. Kalafiora umieścic w misce, dodac , starty ser, szczypiorek, jajka i bułke tarta, przyprawic do smaku.
    Masę dokładnie wyrobić, po czym formować z niej małe okragłe kotlety i obtaczać je kolejno je w bułce tartej .
    Kolteciki kalafiorowe smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować