Kotleciki , placki z fasolki szparagowej z serem żółtym

4.49 (161 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

warzywne i chrupiące-bardzo smaczne:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej (żółtej i zielonej )
    1 cebula
    2 mniejsze młode marchewki
    mały pęczek świeżej natki
    około 2 łyzki sera zółtego startego drobno
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól
    pieprz
    oraz olej do smazenia
    natka do dekoracji
    ser zółty na wierzch
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Placki

Kotleciki , placki z fasolki szparagowej z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę opłukać, odciąć końcówki i obgotować w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić w około4- 5 mm kawałki.
    Marchew oczyścić zetrzeć na tarce .
    Cebulę obrac , zetrzec na tarce.
    Natkę opłukac , posiekac.

    Do miski przełożyć fasolkę szparagową, cebule , marchew i natkę ,dodac surowe jajka, bułkę tartą, kilka kropli soku z cytryny,ser, przyprawic do smaku.
    Całość razem wymieszać łyżką na jednolita masę i i kłaść na rozgrzany olej , formując okrągłe kotleciki .
    Smażyć z obu stron na rumiano.
    Po usmażeniu , jeszcze gorace kolteciki posypac po wierzchu drobno startym serem , smacznego:)

Porady

wyszło mi 10 sztuk kotlecików

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować