Kalafiorowe kotleciki z mozzarellą

4.5 (185 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie, łatwe, zdrowe.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - średniej wielkości kalafior
    - kulka mozzarelli
    - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    - 2 łyżki bułki tartej
    - żółtko
    - sól, pieprz, kurkuma,
    - koperek, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kalafiorowe kotleciki z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie z kurkumą ok. 15 minut. Po odcedzeniu rozdrabniamy np. tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
    2. Nagrzewamy patelnię z olejem, do miski wsypujemy dodatkową porcję bułki tartej. Formujemy kulki z masy i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy z obu stron.
    3. Można podawać z ziemniakami i mizerią np. na jogurcie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować