Kotleciki drobiowe z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Drobiowe kotleciki z pieczarkami ,serem żółtym i ziołami z piekarnika .Jak dla mnie zdrowsza i ciekawsza wersja ,niż te smażone na głębokim tłuszczu .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    15 dkg pieczarek + łyżka masła
    1 papryka żółta
    15-20 dkg sera żółtego
    2 jajka
    mały kubek jogurtu greckiego
    3-4 łyżki mąki pszennej
    zioła : bazylia ,oregano ,zioła prowansalskie
    sól + pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotleciki drobiowe z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć ,oczyścić z błon i pokroić w paski lub kostkę.
    Pieczarki umyć i delikatnie podsmażyć.
    Paprykę pokroić w kostkę .
  • 2. W misce rozmieszać jajka z jogurtem , mąką,przyprawami i ziołami .
    Dodać mięso ,wystudzone pieczarki i paprykę.
    Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach i wymieszać całość.
  • 3. Na blachę lub formę wyłożyć papier do pieczenia .
    Nakładać łyżką ciasto formując kotleciki.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 20-30 minut w temp.190 stopni .

Porady

Mięso można wcześniej podsmażyć ,kotleciki wcześniej się upieką .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować