Kotleciki z piekarnika

4.5 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To smaczny i szybszy sposób na zdrowszą i lżejszą wersję kotletów mielonych,bez smażenia w tłuszczu.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego drobiowego
    250 g pieczarek
    1/2 małej główki kalafiora
    1/2 dużej marchewki
    100 g sera żółtego
    duża cebula
    jajko
    bułka kajzerka
    mleko do namoczenia bułki
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki.curry,kminu rzymskiego
    sól i pieprz do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Kotleciki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku.
    Pieczarki,marchewkę,kalafior i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę obrać,posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
  • 2. Mięso umieścić w misce,dodać podsmażone pieczarki z cebulą,starte warzywa,ser oraz namoczoną,odciśniętą bułkę,wbić jajko,dodać przyprawy,masę wyrobić dłońmi.
    Formować niewielkie kotlety i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni c i piec 35 -40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować