Kora orzechowa

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Moje ulubione ciasto.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    8 białek
    200 g cukru
    3 żółtka
    100 g orzechów siekanych
    100 g orzechów mielonych
    100 g wiórków kokosowych
    100 g rodzynek
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem :
    1 puszka brzoskwiń
    1/5 kostki margaryny
    Dodatkowo:
    biszkopty
    kawa do nasączenia
    galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kora orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i resztę składników. Upiec 2 placki w blaszce o wym. 20x30 Piec 20 minut w Temp. 180 s C. Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru. 2 budynie wraz z żółtkami rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do soku, ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć dodając po łyżce budyń. Na pierwszy placek nałożyć 1/3 masy, ułożyć biszkopty nasączone kawą, 1/2 masy, placek i reszta masy, ułożyć brzoskwinie. Wierzch zalać lekko krzepnącą galaretką. Wstawić do lodówki. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować