Kora orzechowa

  • wyświetlono: 1358 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Moje ulubione ciasto.

Teodorka
  • 24 porcje
  • 90min
  • Średni

Składniki

Ciasto:
8 białek
200 g cukru
3 żółtka
100 g orzechów siekanych
100 g orzechów mielonych
100 g wiórków kokosowych
100 g rodzynek
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem :
1 puszka brzoskwiń
1/5 kostki margaryny
Dodatkowo:
biszkopty
kawa do nasączenia
galaretka brzoskwiniowa

Sposób przygotowania przepisu:

Kora orzechowa

  • 1. Ciasto: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i resztę składników. Upiec 2 placki w blaszce o wym. 20x30 Piec 20 minut w Temp. 180 s C. Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru. 2 budynie wraz z żółtkami rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do soku, ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć dodając po łyżce budyń. Na pierwszy placek nałożyć 1/3 masy, ułożyć biszkopty nasączone kawą, 1/2 masy, placek i reszta masy, ułożyć brzoskwinie. Wierzch zalać lekko krzepnącą galaretką. Wstawić do lodówki. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Kora orzechowo – makowa

Dodane przez: juchab

Ciasto Kora orzechowo – makowa

Ciasto z mocnym akcentem bakalii...

kora orzechowa

Dodane przez: elka72

Ciasto Kora orzechowa

To ciasto kojarzy mi się z jesienią....

image-1h0bbrg

Dodane przez: Magster

CIASTO KORA ORZECHOWA

Jestem miłośnikiem ciast z orzechami...

Kora orzechowa

Dodane przez: olcia25012

Kora orzechowa

Przepis dostałam od Babci Jadzi

Ciasto Kora orzechowa z dynią

Dodane przez: agarybak76

Ciasto Kora orzechowa z dynią

Moja wersja tego pysznego, popularnego...

Kora orzechowa

Dodane przez: kuchareczka93

Kora orzechowa

Idealne połączenie rodzynek, delicji...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE