Konfitura jabłkowo - różana

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób

Jabłka pachnące różami.. ;)

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 6 kwaśnych, soczystych jabłek

    1 szklanka cukru

    skórka otarta z jednej cytryny

    sok z połowy cytryny

    pół szklanki wody

    4 szklanki płatków dzikiej róży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy Konfitury

Konfitura jabłkowo - różana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.

    Do garnka wlewamy pół szklanki wody i wsypujemy jabłka.
    Smażymy często mieszając, aż zrobią się al dente.

    Następnie dodajemy cukier, sok oraz skórkę z cytryny.

    Po dziesięciu minutach dodajemy płatki róży, mieszamy i przekładamy jabłka do wyparzonych, gorących słoików.

    Doskonałe do szarlotki i naleśników. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzika róża Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować