Kompot z suszonych jabłek z miętą i imbirem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kompot z suszonych jabłek nie jest tylko na zimowe dni, ale jest super napojem z dodatkiem mięty i imbiru, orzeźwiającym napojem na upalne, letnie dni. :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 litrów wody
    80 dkg suszonych, winnych jabłek
    4 saszetki suszonej mięty pieprzowej
    4-5 goździków
    10 dkg świeżego imbiru
    cukier trzcinowy - ilość zależna od tego kto jaki słodki kompot lubi.
    skórka z pomarańcza bez białego albedo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot z suszonych jabłek z miętą i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 8 litrach wody gotujemy 80 dkg suszonych jabłek, podczas gotowania dodajemy 5 goździków 10 dkg świeżego imbiru, pokrojonego w plasterki. Gdy kompot zacznie się gotować dodajemy miętę i cukier trzcinowy (w zależności kto jaki słodki kompot lubi). Kompot studzimy, i na takie upalne dni jest super dawką witamin dla naszego organizmu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować