Kolorowe polędwiczki w sosie serowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Delikatne, kruche, soczyste mięso, faszerowane pieczarkami i papryką.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
    • Sól
    • Pieprz
    • 10 dag sera żółtego
    • ½ cebuli
    • 10 dag pieczarek
    • ½ papryki czerwonej
    • 1 duży ogórek konserwowy
    • Olej do smażenia
    • Sos 4 sery
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kolorowe polędwiczki w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso rozcinamy wzdłuż, rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • cebula 3. Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki.
  • pieprz 5. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
  • papryka, ogórki 6. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórek, chwilę prużymy i studzimy.
  • ser 7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
  • ser 8. Mieszamy razem z grzybami.
  • farsz 9. Gotowy farsz układamy na środku mięsa.
  • rolada 10. Zwijamy w roladę.
  • folia 11. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut
    w 180 ̊C.
  • mięso 12. Po upieczeniu kroimy w krążki.
  • sos 13. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
    Wylewamy na dno naczynia.
  • danie 14. Układamy mięso.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować