1.CIASTO 1:Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijac dodajemy żółtka, ubijac na puch. Mąkę przesiac z proszkiem, wymieszać, łyżka mieszając dajemy do masy jajecznej,. Pieczemy biszkopt, w 170/180st około 30 minut.
CIASTO 2: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, powoli dodawać żółtka, ubić na puch, mąkę +mak+proszek wymieszać, dodać do masy jajecznej, upiec biszkopt w tej samej blaszce co ciasto 1.
MASA MILKI WAY:Kremowke podgrzać, batony pokroić na małe kawałki, dodać do śmietany, mieszamy cały czas aż batony się rozpuszcza. Wystudzic, schować do lodówki na całą noc, schłodzona masę ubić, dodawać powoli maskarpone. Ubijac do zagęszczenia masy.
MASA 2:Galaretki rozpuścić w 300 ml. wody, przestudzic, dodać dżemy, wymieszać, odstawić do stężenia.
MASA 3:Galaretki rozpuścić w 300 ml wody, wystudzic, gdy zacznie teżeć, ubijac sniezke wg przepisu na opakowaniu, dodać galaretke,
UKŁADANIE CIASTA :
1.BISZKOPT JASNY
2 . MASA MILKI WAY
3 . DŻEM Z GALARETKA
4. BISZKOPT MAKOWY
5.BITA ŚMIETANA
6.POSYPAC SPARTA GORZKĄ CZEKOLADĄ
Porady
Śmietanę Śnieżka można zastąpić kremowka, lub mlekiem skondensowanym.
Komentarze