Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i delikatne w smaku placuszki, z wyczuwalną w smaku białą czekoladą. Polecam na podwieczorek. Zapraszam :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    1 szklanka mąki tortowej
    pół szklanki mleka
    1 łyżka cukru
    3 łyżki wiórek kokosowych
    4 łyżki rodzynek
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    4 kostki białej czekolady

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.
  • 3. Smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 16 placuszków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować