Kokardki zapiekane z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Od czasu mojego ostatniego sukcesu z makaronem z białym serem postanowiłam iść za ciosem i przygotowałam kolejną propozycję z makaronem w roli głównej. Tym razem są to szybkie i łatwe kokardki zapiekane z jabłkami. To danie może być zarówno obiadem jak i podwieczorkiem. Nic nie może równać się ze smakiem i aromatem jesiennych jabłek zapiekanych w piekarniku. Kokardki zapiekane z jabłkami są w moim przypadku punktem obowiązkowym prawie każdego jesiennego popołudnia. To danie jest doskonałą bazą do interpretacji i fantazji kulinarnej. Delektujmy się kokardkami zapiekanymi z jabłkami przecież doskonale wpisują się w smaczną polską jesień.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu kokardki
    30 g cukru(3 łyżki)
    20 g cynamonu(2 łyżki)
    20 g cukru waniliowego(2 łyżki)
    3 jabłka
    masło
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Kokardki zapiekane z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy. Dodajemy makaron. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze około 10 minut. Gdy makaron będzie al dente odcedzamy. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na plastry. Mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym oraz cynamonem. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Na dnie układamy warstwę makaronu, następnie jabłka. Znowu na jabłkach układamy makaron. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować