ZAPIEKANE KOKARDKI Z TUŃCZYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

4.5 (188 ocen)

  • 40 min

mój pomysł na piątkowy obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 250 g makaronu kokardki,
    2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach,
    pół brokuła,
    5 suszonych pomidorów,
    2 łyżki śmietany 18%,
    2 łyżki majonezu,
    5 plastrów sera edamskiego,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Zapiekane kokardki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pomidory osączamy z zalewy, kroimy w cienkie paski. Ser kroimy w paski. Ugotowany makaron mieszamy z 1 puszką tuńczyka, śmietaną i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy połowę makaronu do formy żaroodpornej, układamy połowę sera, wykładamy resztę makaronu, na wierzchu układamy różyczki brokuła, suszone pomidory, i resztę kawałków tuńczyka. Na wierzchu układamy resztę sera. Zapiekamy ok. 20 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ryby Suszone pomidory Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować