Kokardki z sosem bolognese

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste spaghetti w kilka chwil.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron kokardki 500 gram
    mięso mielone 500 gram
    czosnek 1 ząbki
    cebula
    pomidory 4 sztuki
    oliwa
    Pieprz czarny mielony
    sól do smaku
    oregano
    Bazylia suszona i natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Kokardki z sosem bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte ząbki czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso i obsmażam je, mieszając co jakiś czas.

    Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroje na kawałki, wrzucam do pojemnika i blenduję je. Do mięsa dodaję zmiksowane pomidory. Przyprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano i dalej smażę przez około 5 - 10 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie.

    Makaron wykładam na talerz, polewam sosem i posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować