Knedle szpinakowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Było naprawdę bardzo smaczne. Można podać również z sosem pieczarkowym lub gulaszem, albo polane masełkiem tak jak w moim przepisie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    400 g mrożonego szpinaku
    2,5 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1 duży ząbek czosnku
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Pyzy

Knedle szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić przez maszynkę lub wycisnąć przez praskę. Szpinak rozmrozić na sicie i przesmażyć delikatnie na 1 łyżeczce masła, dodać posiekany drobno czosnek i wymieszać.
    Całość dodać do ziemniaków, wbić jajka, wsypać mąkę i zagnieść.
    Formować kulki dowolnej wielkości. W garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać na wrzątek kluski.
    Zamieszać i po wypłynięciu na wierzch gotować około 3 minut.
    Podawać polane roztopionym masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować