KNEDLE SZPINAKOWE Z SEREM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Knedle z bułki z dodatkiem szpinaku i żółtego sera ( ja dałam cheddar, żeby miały wyrazisty smak! ).Oblane masełkiem z dodatkiem nie tylko cebulki, ale też prażonych orzechów włoskich są fantastycznym pomysłem na obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 3 porcje )

    * czerstwe bułki – 200 g
    * szpinak – 150 g
    * jajko – 2 szt
    * cebula – 1 szt
    * czosnek – 2 ząbki
    * bułka tarta – ok. 2 łyżki
    * ser żółty – 1 łyżka
    * natka pietruszki -1 łyżka
    * olej – 1 łyżka
    * sól , pieprz, gałka muszkatołowa

    DODATKOWO:

    * masło
    * orzechy włoskie
    * cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kluski Knedle Dania główne Ser

Knedle szpinakowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Miąsz z bułek drobniutko siekamy, skrapiamy odrobiną wody.

    Szpinak wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 2 minuty, odcedzamy, studzimy, miksujemy z jajkami.

    Dodajemy sól, pieprz, gałkę , posiekany czosnek, i pietruszkę, a następnie wlewamy do bułek.

    Wrzucamy przesmażoną na oleju cebulę, dosypujemy bułkę tartą i starty ser – wszystko razem dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut.

    Formujemy kuleczki, gotujemy ok. 5 minuty we wrzątku.

    Podajemy z przesmażoną na maśle cebulą i prażonymi orzechami.

    Smacznego!

Porady

Ps. zamiast masła można je oblać np. sosem z sera pleśniowego – obłęd!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Cebula Czosnek Pietruszka Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować