Kisiel z bitą śmietaną i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczny kisiel z torebki z bitą śmietaną w proszku i suszoną żurawiną. Polecam na deser.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kisiel w proszku cytrynowy ( 0,5 l )
    1/2 l wody
    1 op bitej śmietany w proszku
    2 łyżki cukru
    200 ml mleka
    duża garść suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele Bita śmietana

Kisiel z bitą śmietaną i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kisiel z bitą śmietaną i żurawiną 1. 1 i 1/2 szklanki wody wlewamy do garnka i wsypujemy cukier, zagotowujemy. Do reszty wody wsypujemy kisiel w proszku i mieszamy, wlewamy do gotowanej wody i zagotowujemy, cały czas mieszamy. Gotowy kisiel przekładamy do pucharków i studzimy.
    W międzyczasie do mleka wsypujemy bitą śmietanę w proszku i ubijamy na sztywno. Przekładamy na chłodny kisiel i dekorujemy suszoną żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować